maandag 3 september 2012

Dinsdag 18 september 2012

NIEUWE SERIE: GEKKE DOMINEES

Na de zomerstop start Licht&Zinnig in september een nieuwe serie, genaamd ‘Gekke dominees’. Licht&Zinnig biedt daarmee het podium aan ongewone, bijzondere voorgangers of prekers. Dat kunnen échte dominees zijn met een speciale missie, maar ook schrijvers ofcabaretiers. Wij willen graag dat zij hun verhaal vertellen. Dat mag prikkelen of anders zijn, vandaar het predicaat ‘gek’. Vragen die aan de orde kunnen komen, zijn: wat doe je/deed je in het dagelijks leven, waarom raakt(e) het? Valt er een spirituele laag in te ontdekken? En wat wil je ons daarvan meegeven? Daarna is er de gelegenheid vanuit het publiek om vragen te stellen en praten we in groepjes met elkaar na. Eens in de 6 weken biedt Licht&Zinnig rond deze nieuwe serie een programma.Vaste elementen zijn: delen, leren en vieren. Er is een inloop, soms met een maaltijd of live muziek. De avond sluiten we af met een ritueel moment en een borrel.

VREDESWEEK

Licht&Zinnig participeert in de Vredesweek (IKV Pax Christi, 15 t/m 23 sept.) We combineren de eerste avond van onze nieuwe serie 'Gekke dominees' met de Vredesweek en het thema vrede.

VREDESDOMINEE

Janneke Stegeman, promovenda Oude Testament –VU Amsterdam, bijt op 18 september als Vredesdominee het spits af. Met haar onderzoek naar de vorming van religieuze identiteit in en rond een Oudtestamentische tekst over een ‘landbelofte’, onder andere door Israelische joden en Palestijnse christenen in Jeruzalem, bevindt zij zich in het hart van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Wat is haar persoonlijke kijk op vrede, en hoe is deze gevormd door ervaringen in haar onderzoek?

Dinsdag 18 september, 19:30 inloop met live muziek, 20:00 programma, 22:00 borrel.

Aanmelding & info: Linda@amsterdampact.nl

Volgende data
Dinsdag 9 oktober 2012
Dinsdag 20 november 2012
Dinsdag 15 januari 2013
Dinsdag 26 februari 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten