dinsdag 19 februari 2013

Dinsdag 26 februari 2013

Licht&Zinnig: Gekke Dominees met Hans Visser

Op dinsdag 26 februari is niemand minder dan drugs- en daklozen dominee Hans Visser bij ons te gast!
Hans Visser is oa. bekend als oud-predikant van de Pauluskerk in Rotterdam en Project Perron Nul, een opvangplek naast het Centraal Station in Rotterdam, waar dakloze verslaafden methadon werd verstrekt.
Voorafgaand aan Hans Visser’s verhaal willen we graag een cultuurrijk en culinair hapje met elkaar eten. Geheel in stijl van de thematiek van de avond, én om een brug te slaan van Amsterdam naar Rotterdam, wordt dit eten verzorgd door vrijwilligers van Filah, het eettafelproject van Kerk&Buurt Westerpark, waarbij vooral dak- en thuislozen graag aanschuiven voor een gezonde en voedzame maaltijd. Kerk&Buurt werker Zwanine Siedenburg vertelt ons daarbij kort iets over Kerk&Buurt, het werk bij Filah en de bezoekers van de projecten.
Om de avond helemaal af te maken, zal de muzikale medewerking van de avond worden verzorgd door de Straatklinkers, het daklozenkoor in Amsterdam. Zij zingen liederen uit verschillende culturen, veelal meerstemmig, vol met betekenissen of gewoon ter verstrooiing. Diverse instrumenten als gitaar, djembe, fluit of accordeon, maken het helemaal af.
Dinsdag 26 februari, 19:00 eten (opgave verplicht), 20:00 programma, 22:00 borrel.

Muiderkerk, Linnaeusstraat 37, Amsterdam.

Bijdrage eten: €5,-, programma: vrijwillige bijdrage, €3 – 5,-.
Info & aanmelding: Linda@amsterdampact.nl.
Website Hans Visser: http://www.domineehansvisser.nl.
Website Kerk&Buurt Westerpark:
http://kerkenbuurtwesterpark.nl/.
Website Amsterdamse Straatpastoraat:
http://luctanja.wordpress.com/straatpastoraat-amsterdam/.
Wees welkom!
De volgende Licht&Zinnig avond vindt plaats in de Muiderweek, op dinsdag 14 mei 2013. Dan zal Jaap Smit, voorzitter van CNV, in ons midden zijn als Gekke Dominee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten