woensdag 7 juli 2010

Zaterdag 18 september 2010

IN BEWEGING INGEBED

Bidden en beweging
"Dansen is bidden met de benen, marcheren is vloeken met de voeten," zo stelde de cabaretier Wim Kan. Bewegen en bidden horen bij elkaar. Al was het maar omdat er talloze gebedshoudingen zijn. Veel mensen bidden op de fiets of als ze door de natuur wandelen. Je kunt je handen vouwen als je bidt, maar je kunt ze ook opheffen. Je kunt erbij knielen, maar je kunt net zo goed in een lotushouding gaan zitten. Soms zou je het liefst je vuisten naar de hemel willen opsteken. Als kleine jongen rende ik graag door de stromende regen, omdat ik me daarbij volsterkt één voelde met de wereld. Ja, welke emoties en gevoelens symboliseren onze bewegingen en posities bij het bidden? Wat roepen gebedshoudingen op en zijn er misschien ook andere mogelijkheden?

Op zoek naar nieuwe wegen
Op zaterdag 18 september verkent bewegingskunstenares Riette Beurmanjer met ons dit onbekende terrein. Samen met haar onderzoeken we oude en nieuwe gebedshoudingen. Aan de hand van een prachtig gedicht van Willem Jan Otten proberen we nieuwe wegen te vinden. Vanuit de overtuiging dat bidden een bewegen in vrijheid is.


Tijd: De zaal gaat open om 19.30 uur, om 20.00 uur begint het programma. Plaats: Muiderkerk, Linnaeusstraat 37 (tegenover het Oosterpark).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten