donderdag 20 mei 2010

Vrijdag 11 juni 2010

HEILIGHEID EN DUURZAAMHEID

Schepping op de schopstoel
De Muiderweek staat dit jaar in het teken van het thema 'heiligheid'. Wat past er beter bij heiligheid dan duurzaamheid? De heiligheid van de wereld behoedde haar in veel culturen voor uitbuiting. Waar de wereld minder heilig werd geacht, werd ze geplunderd en leeggeroofd. Zoals in de westerse wereld. Toch geloven we ook in de joods-christelijke traditie dat de wereld de schepping is van God en dat we die moeten bewerken en bewaren (Genesis 2:15). Wat zijn daarvan de consequenties?

Tijd voor verandering
Op 11 juni hebben we een gastorganisator: Daniel Krikke van de Amsterdamse diakonie. Hij reist met een karavaan aan sprekers door de stad om op allerlei plekken mensen te motiveren om de handen uit de mouwen te steken. Voor het milieu. Voor Gods schepping. Hun motto: 'Werken aan een geloofwaardige toekomst'. Een van de sprekers die Daniel meebrengt op 11 juni is Reinier van den Berg, bekend van de tv en meteroloog bij Meteo Consult. Verder ontmoeten we de stichting Time to Turn, een groep jonge enthousiastelingen die zich vanuit hun geloof inzetten voor een andere (betere) wereld. Ten slotte wordt er nog een ecologische voetafdruk van de bezoekers gemaakt. Kortom: een zinvolle avond - echt iets voor Licht & Zinnig! Kom ook en laat je inspireren. Voor een geloofwaardige toekomst.

Tijd: De zaal gaat open om 19 uur, om 19.45 uur begint het programma. Plaats: Muiderkerk, Linnaeusstraat 37 (tegenover het Oosterpark).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten