dinsdag 8 november 2011

Dinsdag 22 november 2011

Het is weer tijd voor een Licht&Zinnig activiteit!


Dit keer presenteren we...


EEN MENSENRECHTENAVOND

Hiermee sluiten we aan bij de eerder opgestelde uitnodigingen: ‘Jij en ik respecteren elkaar; houd van jezelf en daarmee van hen om je heen’ en ‘Heb sympathie voor iedereen – wees een trooster’.

Naar school of studie gaan. Werk dat je zelf hebt uitgekozen. Vrijheid. Mensenrechten. Zo vanzelfsprekend. Maar niet voor iedereen. Mensenrechten zorgen voor jouw vrijheid en beschermen deze. Hoe voelt het om mensenrechten te ontberen?

Maak kennis met de mensenrechtenorganisaties Girls Rights Watch en International Justice Mission, die elk op eigen manier voorvechters zijn van mensenrechten en kinderrechten in ontwikkelingslanden. Seksuele uitbuiting en kindsekstoerisme zijn hun thema’s. Een heftige en confronterende wereld. Vaak onbekend en onbelicht. Wil jij weten wat er speelt? Ga in gesprek met de organisaties en elkaar. Er zijn presentaties, een workshop en een debat.

Kortom: Leer, frustreer en debatteer!

We hopen je te zien op dinsdagavond 22 november.

Tot dan!

 

Wat? Licht&Zinnig
Waar? Muiderkerk, Linnaeusstraat 37
Wanneer? Dinsdag 22 november
Welke tijd? Inloop 19:45, start: 20:00, borrel: 22:00.
Welke kosten? Gratis!

Meld je aan bij: Linda@amsterdampact.nl

En voor de agenda:
De daaropvolgende Licht&Zinnig avond is op dinsdag 10 januari. Op deze avond gaan we in op de vraag: 'waar komt onze kleding vandaan?'

Licht&Zinnig is een initiatief van de Muiderkerk in Amsterdam-Oost, een geloofsgemeenschap met hart voor de buurt en de stad.

Licht&Zinnig: sfeervolle avonden over zingeving op een lichte toon, als alternatief voor de zondagse kerkdienst.
Licht&Zinnig staat voor ontmoeting, gesprek, beweging, diversiteit en het zoeken naar spiritualiteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten