donderdag 20 oktober 2011

Dinsdag 1 november 2011

Licht&Zinnig (Muiderkerk) & 'De Dummies' (Oude Kerk) presenteren…
...het vervolg op de duurzaamheidsavond:

Workshop

'Dichten voor een bewoonbare aarde'

... door Adriaan Deurloo

Prijswinnaar 'Gedicht in de Gelagkamer' 2011

Als voorbereiding op de prijsvraag 'Dichten voor een bewoonbare aarde' organiseren de Muiderkerk en de Oude Kerk een workshop 'Hoe schrijf ik een (duurzaam) gedicht?' Adriaan Deurloo, die in januari met het prachtige gedicht Andromeda de eerste prijs won, zal de fijne kneepjes aan anderen overbrengen. Alle gelegenheid dus om de poëet in jezelf te leren ontdekken.

Doel van de prijsvraag is: teksten bijeenbrengen die perspectief bieden voor deze kwetsbare planeet aarde, de plek die ons gegeven is. De gedichten moeten ingaan op de ecologische vragen die haar bedreigen. Je mag de gedichten zelf schrijven of een bestaande tekst van een ander insturen. Ook kun je een gedicht samen met anderen schrijven en insturen.

De beste gedichten zullen beloond worden met een 'groene' cadeaubon, een 'groene' publicatie en muziek. Bekende en onbekende componisten zullen ze op muziek zetten. Op 26 januari, Gedichtendag 2012 zullen ze ten gehore gebracht worden op de zolder van de Van Limmikhof. Deelnemende componisten: cantor-organist Christiaan Winter, pianist-componist Anna van Nieukerken, singer-songwriter Leendert Roosenbrand en orgelpionier Jacob Lekkerkerker. Ook zullen er winnende gedichten verschijnen op 'groene' producten en diensten: verpakking van biologische groente en fruit, een & Deugden-biertje, een fair trade-kussensloop en biologische melk.

Voorafgaand aan de workshop is er gelegenheid om onder het genot van een heerlijke maaltijd kennis te maken met de andere toekomstige poëten. De maaltijd wordt verzorgd door Atelier voor Kunst en Koken, een kleurrijk en smakelijk initiatief uit de Indische buurt, zie www.atelierkunstenkoken.nl.

Graag aanmelden voor de maaltijd bij Linda: Linda@amsterdampact.nl. Maaltijd kost € 5.

18:30: eten (facultatief)
20:00: start workshop

Meer info:
Gerrie de Graaf – scriba@oudekerk.nu

http://www.duurzamedichtregels.nl/
http://www.gedichtindegelagkamer.nl/
http://lichtenzinnig.blogspot.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten