dinsdag 12 juni 2012

Dinsdag 22 april 2012

DAPPERDAG

Op zondag 22 april werkt Licht&Zinnig mee aan de Dapperdag, georganiseerd in de Dapperbuurt in Amsterdam Oost, nabij de Muiderkerk. Op het Dapperplein zullen er allerlei marktkraampjes zijn en de hele dag is er van alles te doen, van 11:00-19:00 uur.
Hieronder lees je meer over deze activiteit. Van harte aanbevolen!

---

Op 22 april 2012 wil de Dapperbuurt in een feestelijke dag laten zien wat er zoal in de Dapperbuurt leeft. Actieve bewoners, kunstenaars en andere professionals tonen een kijkje achter de schermen en laten hun inspirerende projecten zien.
HetDapperplein functioneert vanaf 11.00 uur ’s ochtends als feestterrein, waar muzikanten en theatermakers optreden, waar kinderactiviteiten zijn, en waar contacten gelegd kunnen worden van buur tot buur, maar ook met verschillende buurtorganisaties die zich op de feestmarkt presenteren.
Vanaf het Dapperplein zullen die dag verschillende wandelingen door de buurt plaatsvinden.
Er komt een natuurwandeling, een architectuurwandeling, een kunstenaarsroute, een ‘bewoners-aan-het-stuurwandeling’ en een religiewandeling.
Het feest wordt aan het eind van de middag afgesloten met een hapje en een drankje in het Muiderpoorttheater.


Licht&Zinnig participeert zowel in de religiewandeling als in gezamenlijke aanwezigheid met joden, katholieken en moslims in een kraam op het Dapperplein.
De religiewandeling heeft als motto: ‘Ontmoet elkaar, wandel met compassie van gebedshuis naar gebedshuis, en laat je inspireren tot een ‘dappere’ wens voor vrede.’
De wandeling vertrekt om 11:50 uur van het Dapperplein en komt plus minus om 12.00 uur aan bij Stichting Islamitisch Centrum Amsterdam  in de Tweede van Swindenstraat. Na een ontvangst daar gaat de tocht van een voornamelijk Turkse moskee (SICA) naar een voornamelijk Marokkaanse moskee (ALKARAMA) in de Pontanusstraat en vandaar naar de Muiderkerk. Om 13.15 uur zullen in een korte manifestatie ‘dappere’ wensen voor vrede op het Wensplein worden uitgesproken, waaraan elke deelnemer kan bijdragen. Om 13:30 uur is de wandeling daarmee afgesloten.
De marktkraam zal over materiaal om uit te delen beschikken, omdat in samenwerking met de Reinwardtacademie kernkaarten over joods, christelijk en islamitisch geloof en een jaarkalender met de diverse feestdagen worden gemaakt.


Wat? Licht&Zinnig
Waar? Op en rond het Dapperplein en in de Dapperbuurt
Wanneer? Zondag 22 april
Welke tijd? Van 11:00 - 19:00 uur


Tot dan!

En voor de agenda:De daaropvolgende Licht&Zinnig avond is in de Muiderweek, op vrijdag 11 mei. We vertonen dan de film 'The Constant Gardener'.

Van harte welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten