maandag 10 december 2012

Dinsdag 18 december 2012

Muzikaal intermezzo / eindejaarsafsluiting

Op 18 december houdt Licht&Zinnig een muzikaal intermezzo.Even geen Gekke Dominees, daarmee gaan we in januari weer verder. Dat intermezzo doen we in stijl; Ibiss komt bij ons optreden!

Wie of wat is Ibiss? De Ibis is een klein vogeltje met een speciale plek in de Egyptische mythologie en is zelfs te vinden in het boek Job. De vogel staat altijd symbool voor schrijven, overpeinzen, verhalen en dit is dan ook het uitgangspunt van de kunstgroepIbiss. Ibiss bestaat uit Gerben Roebersen en Jasper Schonewille. Door improvisaties met piano, drums, kerkorgel, tape echo's en wat al niet meer, creëert Ibiss een muzikaal verhaal om zo in een vogelvlucht bij de vragen des levens stil te staan. Deze vlucht bestaat niet alleen uit muziek, maar ook uit poëzie en schilderijen. Op de website en Facebookpagina van Ibiss zijn impressies te vinden om hier een beeld bij te krijgen.

Behalve een muzikaal intermezzo, betreft 18 december ook de eindejaarsafsluiting van Licht&Zinnig; een avond over terugkijken en over de tijd die voorbij vliegt. Voor Ibiss meer dan mooie kans om op deze avond hun nieuwe album te laten horen. Dit album vertelt namelijk een verhaal dat grotendeels gebaseerd is op en geïnspireerd is door het requiem, als ritueel. Het album, Sire, my love, gaat over het beleven en vast willen houden van momenten, zoals bij de mythe van Orpheus maar ook bij het verhaal van de Emmaüsgangers.

Mis het niet!

Dinsdag 18 december, Muiderkerk: Linnaeusstraat 37, Amsterdam. 19:30 inloop 20:00 optreden Ibiss, met borrel na afloop.
Zie ook de prachtige flyer met een schilderij van Ibiss in de bijlage.

Website Ibiss: http://www.ibissmusic.com/ .Info & aanmelding: Linda@amsterdampact.nl.
Kosten: vrijwillige bijdrage, ca. €3-5,-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten